AL 50 JAAR KARAKTER EN KWALITEIT

VUSO Amateurorkest

Verenigd Utrechts Symphonie Orkest

  • Volgend concert

    16 december 2018 Wilhelminakerk
  • Vacatures

    (Alt)violen, hoorn, celli
  • Meedoen?

    vusoorkest@gmail.com

VUSO najaarsconcert zondagmiddag 16 december 2018

Wilhelminakerk te Utrecht

Op zondagmiddag 16 december 2018 is het feest bij het VUSO! Onze dirigent, Reinier Bavinck, viert dan zijn 25-jarig jubileum als dirigent van het VUSO met een heuse Wereldpremière op het programma! Voor dit concert heeft Reinier muziek geschreven voor bij het verhaal “De kleine prins (Le Petit Prince)” van de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry (1900 – 1944).

De kleine prins is een prachtig modern sprookje voor jong en oud. Het verhaal gaat over een piloot die, na een noodlanding met zijn vliegtuig in de woestijn, de kleine prins ontmoet en gefascineerd raakt door diens wijze en betoverende verhalen. Reinier heeft het verhaal bewerkt tot een muzikale vertelvoorstelling waarin het sprookje wordt verteld, terwijl de originele illustraties van de schrijver worden getoond. Maar de grootste rol is weggelegd voor het  symfonieorkest dat, in negen door Reinier gecomponeerde muzikale impressies, de kleine prins en zijn verhalen muzikaal tot leven wekt.

VUSO voorjaarsconcert 2019 (datum & locatie nog niet bekend)

In het voorjaar van 2019 zullen wij een concert geven waarin Shakespeare een grote rol zal spelen en wij muziek ten gehore zullen brengen van o.a. Gounod, Sullivan, Wieniawski en Bernstein. In 2019 is het 455 jaar geleden dat Shakespeare geboren werd.