VUSO Amateurorkest

Verenigd Utrechts Symfonie Orkest

Iedereen is welkom om te ontdekken hoe leuk het is
om bij het VUSO te spelen!

We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden of mensen die op project-basis bij ons aan willen sluiten. We hebben geen selectieprocedure, plezier in het samen muziek maken staat voorop.  Heb je belangstelling? Kom dan gewoon een keer langs en speel een avond mee. Aanmelden kan per email, we nemen zo snel mogelijk na ontvangst contact met je op. Bij aanmelding ook graag je telefoonnummer vermelden.

We hebben vacatures voor cello, contrabas, hoorn, twee trompetten, een paukenist, een slagwerker en (alt-)violen.

We repeteren elke donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Zorgcentrum Tolsteeg, in de Vredenburgzaal op de eerste verdieping. We stemmen om 19.50 uur en beginnen om 20.00 uur met het spelen van de stukken.

Zorgcentrum Tolsteeg
Saffierlaan 10
3523 RC Utrecht

Bekijk op Google Maps

Wat kun je verwachten van het VUSO?

  • Het plezier van samen muziek maken staat zonder twijfel voorop, en wel op een zo hoog mogelijk niveau. Het is een orkest van amateur-musici van alle leeftijden. Tijdens orkestrepetities, groepsrepetities en studiedagen verfijnen we technieken en speelmanieren.
  • De vaste dirigent is een muzikale duizendpoot die vanuit andere muzikale disciplines creatieve idee├źn inbrengt. Natuurlijk hebben de leden ook veel inbreng. Dat zorgt ervoor dat het VUSO net even anders dan de meeste amateursymfonieorkesten is. We gaan op zoek naar vernieuwingen.
  • Regelmatig spelen beroepsmusici als solist met ons mee. Spelen met professionals is een eer en een luxe, de slagroom op de taart, en muzikaal heel leerzaam en inspirerend.
  • Iedereen is welkom om een aantal repetities mee te spelen om te ontdekken hoe leuk het is om (weer) in een orkest te spelen. Of je nu pas drie jaar of al dertig jaar een instrument bespeelt, of je nu elke dag speelt of zeven jaar geen muziek hebt gemaakt.
  • Publiek is belangrijk, een concert is de kroon op ons werk. Het VUSO geeft een aantal concerten per jaar, maar zoekt ook publiek op. Ons orkest ziet ook een maatschappelijke rol voor zich weggelegd. We spelen voor bewoners van zorgcentra en voor kinderen op scholen.