VUSO Amateurorkest

Verenigd Utrechts Symfonie Orkest

Reinier Bavinck is al jaren dirigent van het VUSO.

Wat vind je zo leuk aan dirigeren?

Geen instrument is zo veelzijdig, kan zoveel kleuren toveren en kent zo onuitputtelijk veel expressiemogelijkheden als een orkest. Alleen dat al is reden genoeg. Daarnaast is het natuurlijk mensenwerk. Om van een groep individuen een hechte groep te smeden is een razend interessant proces.

Wat vind je leuk aan spelen met het VUSO?

Er zijn heel veel dingen die ik leuk vind aan het werken met het VUSO. Maar het leukst vind ik het wanneer er iets gebeurt dat mensen uit hun vaste patronen haalt. Als spelers nieuwe dingen ervaren doordat opeens het muzikale kwartje valt, ze dingen horen die ze nog niet eerder hebben gehoord of als ze iets voor elkaar krijgen waarvan ze eigenlijk dachten dat ze het niet zouden kunnen.

CV Reinier Bavinck

Reinier Bavinck studeerde orkestdirectie, ensembleleiding en piano aan het Conservatorium in Utrecht. Als nascholingsopleiding voltooide hij de Docentschap Koristen Opleiding. Hij specialiseerde zich verder in muziektheater door middel van diverse werkstages in binnen-en buitenland.

Als muzikaal leider heeft hij uitgebreide ervaring met muziektheaterproducties, opera’s en musicals met (semi-)professionals en amateurs. Hij is al ruim 10 jaar verbonden aan de Amersfoortse Muziektheatergroep Totaal.

Als orkestdirigent heeft hij een uitgebreid repertoire opgebouwd, dat varieert van het standaardrepertoire tot diverse premières van nieuwe composities.

Momenteel is hij dirigent van het Verenigd Utrechts Symfonie Orkest (VUSO) en van het FASO-blazersensemble. Aan de Amersfoortse Scholen in de Kunst leidt hij de vocale ensembles, de musicalklassen en het lichte muziekkoor. Tevens is hij actief als vocal coach en als componist en arrangeur.