Repetities

Wil je (weer) muziek maken?
Je bent van harte welkom om een keer mee te spelen.

Het VUSO is altijd op zoek naar enthousiaste musici. We nodigen daarom iedereen die belangstelling heeft van harte uit om contact met ons op te nemen en een keer mee te repeteren. We zoeken nieuwe leden, maar ook mensen die bijvoorbeeld specifiek aan sluiten om tijdelijk mee te doen aan concerten.

Heb je belangstelling? Vul dan het contactformulier in.

We repeteren elke donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Zorgcentrum Tolsteeg, in de Vredenburgzaal op de eerste verdieping. We stemmen om 19.50 uur en beginnen om 20.00 uur met het spelen van de stukken. Halverwege de avond is er een pauze van ongeveer een kwartier. Als je van tevoren laat weten dat je komt, dan sturen we je tijdig de partijen digitaal toe. Het zorgcentrum ligt in de wijk Tolsteeg en is goed bereikbaar per auto, fiets en bus. Je kunt in delen van de wijk gratis parkeren. Het adres:

Zorgcentrum Tolsteeg
Saffierlaan 10
3523 RC Utrecht

Bekijk op Google Maps

Blazers- en strijkersrepetities

Een à twee keer per jaar houden we aparte repetities voor de blazers en de strijkers. Aan de hand van fragmenten uit de stukken verdiepen we ons in speel- en studietechnieken en zaken als expressie en dynamiek.

Studiedag

Jaarlijks houden we een studiedag in het weekend. We werken aan bepaalde fragmenten uit het programma, maar oefenen ook andere muzikale zaken zoals interpretatie, zuiverheid en performance.

Kamermuziek

Een keer per jaar organiseren we een kamermuziekavond. De orkestleden spelen dan in wisselende samenstelling allerlei muziek met en voor elkaar. De kamermuziekavond wordt gehouden eind juni en is de afsluiting van het muzikale seizoen van het VUSO.

Vakanties

Het VUSO repeteert niet tijdens de schoolvakanties (regio midden) en in de maanden juli en augustus.